به اعتقاد بسیاری، ارزهای دیجیتال بخصوص بیت کوین و لیبرای فیسبوک تاکنون جزو بهترین داراییهای باارزش محسوب میشوند. اما در این میان چرا برخی دولتها مخالف این ارزها هستند و استفاده از ارز دیجیتال را ممنوع کردند سوالی است که در این جا ارزنگار به چند نمونه اخیر اشاره خواهد کرد.
چرا فرانسه و آلمان استفاده از ارز دیجیتال فیسبوک را ممنوع کردند؟
مسلما بخاطر یورو! برای اکثریت سازمانها و دولتها بیت کوین را نادیده گرفته اند. طرفداران دارایی ارز دیجیتال به بیت کوین بعنوان پول و سرمایه آینده نگاه میکنند. آنها همینطور بدست آوردن ارز فیات را سرگرمی بالقوه درنظر میگیرند. اما بعضی دولت ها با این موضوع کنار نیامدند. به احتمال زیاد، دولتها بیت کوین را چیزی بیشتر از یک وسیله جنایی یا شکلی از پول برای کسانی که از آن سودجویی میکنند، نمیدانند.
اما هنگامی که فیسبوک در ماه ژوئن از لیبرا (Libra) پردهبرداری کرد، همه چیز تغییر کرد. برخی از شخصیتهای سرشناس و قدرتمند دنیا علیه پروژه ارز دیجیتال برخواستند. شخصیتهایی همچون دونالد ترامپ، رییس خزانهداری آمریکا استیون منوچین، و سیاستمدارانی از این قبیل در سراسر دنیا.
تحلیلگر ممتاز شبکه CNBC لیبرای فیسبوک را سرکوب، و بیتکوین را قهرمان کرد.
او اظهار داشت: اینکه بین این دو ارز دیجیتال در رابطه با پروژه مدنظر تضاد وجود دارد، احتمالا یک داستان جالب پشت آن است.
اتحادیه ملت های اروپا وضعیت آنتی-کریپتو (علیه ارز دیجیتال) را پیش گرفتند
درحالیکه بازار بیت کوین راکد شده است، با پیشی گرفتن ارز دیجیتال و پیدا کردن جایگاهی برای حمایت شدن در قیمت ۱۰ هزار دلار، اکوسیستم لیبرای فیسبوک بیش از پیش متغیر شده بود.
در روز جمعه، وزیر دارایی فرانسه به شرکت رویترز اعلام کرد که فرانسه و آلمان –بله، دولتهای این دو کشور بزرگ اروپایی- لیبرای فیسبوک را در کشورهای خودشان مسدود کرده و جلوی پیشرفت آن را خواهند گرفت. آنها اظهار کردند که «هیچ موسسه خصوصی نمیتواند ادعای قدرت مالی کند، قدرتی که برای ملتهای پادشاهی، بالقوه است.»
عده زیادی شاهد این جنبش بودند. تا الان هفتهها است که صرافان و بانکداران مرکزی و سیاستمداران در منطقه علیه خطر تبدیل ارز دیجیتال به وسیله ای برای مجرمان و ایجاد بحث های ضد ارز دیجیتال، با اقتدار ایستاده اند.
اما طبق گفته کتی وود (Cathie Wood)، مدیرعامل مرکز مدیریت اختلال سرمایه شرکت سرمایه گذاری ARK، این حرکت یا جنبش از روی ترس است؛ ترس از فروپاشی فیات.
وود، بطور برجسته با الون ماسک مصاحبه کرد و تشویق و تحسین او را از ارز دیجیتال بعنوان آینده نگری دریافت کرد. او اظهار داشت که همانطور که او انتظار پیشرفت کشورهایی که استفاده از ارز دیجیتال را ممنوع کردند ندارد، حرکت ممنوع کردن استفاده از لیبرا هم ممکن است یکی از اقدامات از روی ترس باشد؛ «ترس از دوام طولانی مدت یورو».
وود، فروپاشی سهام بانک اروپا را برای ثابت کردن حرفهایش اینگونه بیان کرد:
من انتظار پدید آمدن بازارهایی با ارزهایی آسیبپذیر که درصدد مسدود کردن ارز دیجیتال بودند، داشتم؛ اما این انتظار را از کشورهای پیشرفته نداشتم. آیا فرانسه و آلمان نگران پایدار ماندن طولانی مدت یورو شده اند؟ بر اساس فروپاشی سهام بانکهایشان، شاید هم باید نگران باشند. (کتی وود-۱۶ سپتامبر ۲۰۱۹)
در زیر، نمودار بانک اروپایی را قرار دادیم که نشان میدهد این موسسات دارایی، از سال ۱۹۹۳ در سطحهایی تجارت میکنند که قابل مشاهده نیست.
تحلیلگرانی همچون رائول پال ادعا داشتند که فروپاشی سهام بانک اروپایی، ممکن است باعث به خطر انداختن دارایی جهانی شود.
مارکوس: لیبرا تهدیدی برای فیات نیست
علیرغم ترسها برای پیشی گرفتن اتحادیه ملتهای اروپا، لیبرا با اقتدار در جای خود مانده. لیبرا ادعا دارد که محصول نهایی دارایی ارز دیجیتال، وضعیت پول کشورهای پادشاهی را تهدید نخواهد کرد.
در یک موضوع گسترده در توییتر، دیوید مارکوس، رییس بخش ارزدیجیتال فیسبوک، بیان کرد که لیبرا برای یک مخاطب جهانی در بطن به این منظور است: «یک پرداخت اینترنتی و سیستمی بهتر که در صدر ارزهای دیگر باشد»، نه یک الگوی کاملا جدید به منظور جذب آزادیخواهان و سرمایهداران شورشطلب.
کاندید ریاست حکومت فدرال، قیمت بیت کوین را یک حرکت پوچ نامید
مسلما، همانطور که مارکوس به این بیانات خود ادامه میدهد، ارز دیجیتال توسط چندین ارز قدرتمند دیگر حمایت ۱:۱ خواهد شد. این ارز اجازه چاپ پول نامعلوم و نامشخص را نخواهد داد:
«همانطور که میدانید هیچگونه پول جدیدی درحال ساخت نیست، که با قدرت در کشورهای پادشاهی باقی بماند.»
نظر شما چیست؟ آیا حمایت یا رد دولت ها تاثیری بر پیشرفت ارز دیجیتال خواهد داشت؟
درباره ترید ارزهای دیجیتالی بیشتر بدانید.