یک هنرمند نامآور فرانسوی برای حمایت از جنبش موسوم به «جلیقه زردها» در این کشور، یک اثر هنری را بر روی دیواری در پاریس خلق کرده که کلید دسترسی به ۰/۲۶ بیت کوین (تقریبا معادل ۱۰۰۰ دلار) در آن به شکلی مخفیانه جای داده شده است.
پاسکال بویار (Pascal Boyart) هنرمند نقاش فرانسوی است که خودش از طرفداران بیت کوین به شمار میرود. وی میگوید برای حل معمای موجود در این نقاشی و دستیابی به رمز دسترسی به بیت کوین، باید از جلو به این نقاشی نگاه کرد. گفتنی است این نقاشی به مناسبت دهمین سالگرد ایجاد «بلوک پیدایش بیت کوین» (اولین بلوک بیت کوین) کشیده شده است.
نقاشی مذکور شباهت زیادی به یک اثر هنری معروف به نام «آزادی هدایتگر مردم» (اثر اوژن دلاکروا) دارد. گفتنی است این اثر هنری معروف به انقلاب سال ۱۸۳۰ فرانسه ارتباط دارد. در نقاشی «آزادی هدایتگر مردم» زنی دیده میشود که سمبل «ماریان» (الهه آزادی) است. در یک دست این زن پرچم فرانسه و در دست دیگرش نیز یک اسلحه قرار دارد. در این نقاشی، ماریان هدایت نیروهای انقلابی فرانسه را به آزادی بر عهده دارد.
جنبش موسوم به «جلیقه زردها» با هدف اعتراض به سیاستهای سختگیرانه پولی دولت مکرون آغاز شد. این حرکت اعتراضی، بحثهای زیادی را درباره اهمیت استفاده از ارزهای دیجیتال نامتمرکز به جای پول رسمی ایجاد کرد. چندی پیش بود که عکسی از یکی از معترضان جلیقه زرد منتشر شد که بر روی پشت جلیقهاش عبارت «بیت کوین بخرید!» درج شده بود.
بیت کوین در سال ۲۰۰۹ و همزمان با شدت گرفتن بحران مالی در کشورهای مختلف توسط فرد (یا گروهی) ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو عرضه شد. بیت کوین بر خلاف پول رسمی منتشر شده از سوی بانکهای مرکزی، فاقد پشتوانه است و صرفا بر اساس اعتماد کاربران ارزش یافته است. برخی کارشناسان بر این باورند که سیاستهای نادرست پولی- مالی کشورهای جهان که در نهایت به کاهش ارزش پول و دردسرهای مختلف برای شهروندان میانجامد، به کمک رمزارزهای نامتمرکز حلشدنی است. در عین حال، دولتها در سراسر دنیا نیز به فکر عرضه ارز دیجیتال خود با هدف بهرهگیری از مزایای آن (نظیر سرعت بالای تراکنش و شفافیت در پرداختها) هستند.