برد گارلینگهاوس (مدیرعامل ریپل) به تازگی در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی بلومبرگ ضمن برشمردن مزایای فناوری ریپل اعلام کرد «ارزش هر دارایی دیجیتال در درازمدت فقط بر مبنای راهحلی است که برای مسایل ارایه میکند.»
بلاک چین از نظر مشتریان سوئیفت ارزشمند است
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ریپل میتوان مسایل مربوط به انتقال حجم زیادی از داراییها بین کشورهای مختلف را حل کند. افزون بر این، تعدادی از بانکها از سراسر جهان به استفاده از شبکه ریپل برای نقلوانتقالهای پولی خود روی آوردهاند. حتی کوری جانسون (استراتژیست ارشد بازار ریپل) آن را «نسل دوم بیت کوین» نامید.
بر اساس گزارش بلومبرگ، حداقل ۱۰۰ بانک متصل به سوئیفت به شبکه ریپل پیوستهاند. در واقع، بر خلاف نظر مدیران سوئیفت، بلاک چین و رمزارزها میتوانند نقشی موثر در صنعت بانکداری ایفا کنند. برد گارلینگهاوس میگوید: «سوئیفت چندی پیش اعلام کرد که بلاک چین را راهحلی برای مساله نقلوانتقال پول بین بانکی نمیداند. اما اکنون ۱۰۰ مشتری از مشتریان سوئیفت که به ما پیوستهاند، چنین نظری ندارند.»
آیا ریپل، همکار سوئیفت است؟
چند روز پیش و با مطرح شدن شایعه همکاری سوئیفت و ریپل در پلتفرم ریپلنت، قیمت این رمزارز به شدت افزایش یافت. اما پس از مدتی کوتاه مشخص شد این خبر از اساس نادرست است. اندکی بعد از این ماجرا، مدیرعامل ریپل در اظهارنظری اعلام کرد که اصلا قصد شراکت با سوئیفت را ندارد. او گفت: «آنچه ما در ریپل به صورت روزانه انجام میدهیم، با هدف سبقت گرفتن از سوئیفت صورت میگیرد.»
قانون کلی حاکم بر بازار کسبوکار این است که شرکتی که بتواند خدماتی سریعتر، بهتر یا ارزانتر ارایه دهد در نهایت برنده خواهد شد. بیتردید، شرکتهای فعال در فناوریهای مالی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
ریپل در خاورمیانه
تراکنشهای قابل توجه در بانکهای خاورمیانه (به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس) سبب شده ریپل توجهی جدی به این منطقه داشته باشد. ریپل چندی پیش اعلام کرد تا پایان سال ۲۰۱۸، دفتری در دبی ایجاد خواهد کرد. به این ترتیب، شاید دبی بتواند به مرکزی برای این شرکت در خاورمیانه بدل شود. شفافیت اطلاعات بر بستر بلاک چین (که با مقررات شرع اسلام هماهنگ است) را میتوان از دلایل اصلی استقبال بانکهای این منطقه از ریپل دانست.
گفتنی است در مطلبی با عنوان «۸ نکتهای که باید درباره ریپل بدانید» بیشتر درباره این شبکه توضیح دادیم.