شرکت آیبیام به تازگی یک سامانه مبتنی بر فناوری بلاک چین را ثبت کرده که با استفاده از واقعیت افزوده، جلوی ورود افراد به محیطهای فیزیکی ناخوشایند را میگیرد.
در درخواست ثبت این اختراع، از «مناطق دارای ریسک بالا، محیطهای حساس از نظر فرهنگی و نیز مناطقی که توسط صاحبان املاک علامتگذاری شده» به عنوان نمونههایی از محیطهای کاربرد این فناوری نام برده شده است. فناوری واقعیت افزوده یک لایه اضافه را به واقعیت فیزیکی میافزاید. برای نمونه در برخی از بازیهای معروف نظیر پوکمون گو، کاربرد این فناوری را مشاهده میکنیم. در واقع، کاربر علاوه بر مشاهده محیط واقعی از طریق نمایشگر گوشی، یک سری موارد دیگر را نیز که به صورت مجازی هستند مشاهده میکند.
هدف آیبیام از توسعه این فناوری، بهبود کاربردهای واقعی واقعیت افزوده در محیطهای فیزیکی و جلوگیری از بروز مشکلاتی ناشی از ورود کاربران به محیطهای ممنوعه و دردسرساز است.
اما چرا بلاک چین؟ هدف از استفاده از بلاک چین در این نوآوری، ثبت دقیق اطلاعات مربوط به موقعیتهای مورد استفاده در این بازیها و سایر برنامههای مشابه است.
به همین دلیل سیستم باید هر نوع تبادل داده مبتنی بر موقعیت مکانی را مورد تایید قرار دهد. در این سامانه قرار است این کار از طیق یک سیستم برچسب یا موقعیت مبتنی بر بلاک چین صورت گیرد. این سیستم به شکلی امن به رهگیری، ذخیره و حفظ دادههای مربوط به موقعیتها و نیز سایر متادیتاهای مربوط به این موقعیتها میپردازد. این سیستم همچنین دربدرارنده یک شبکه عصبی است که میتواند نتایج تعاملات در محیطهای مختلف را تحلیل کند.
پیشبینی خطر و ریسک در یک موقعیت بر اساس الگوهای به دست آمده از تبادلات قبلی در بلاک چین توسط این الگوی عصبی به دست میآید. برای نمونه، الگوی حرکت کاربر به همراه نتایجی نظیر شکایت علیه کاربر از جمله مواردی است که برای پیشبینی وجود ریسک در یک ناحیه به کار میرود. به این ترتیب، این سامانه مبتنی بر بلاک چین میتواند وجود مشکل در برخی مناطق را با دقت خوبی پیشبینی کند.
البته فرآیند پیادهسازی این سامانه ممکن است بسیار طولانی باشد و حتی این شرکت پیش از اجرایی شدن آن، یک طرح جدید را جایگزینش سازد.