دانشگاه پرینستون به تازگی در تحقیقی به بررسی تسلط گسترده چین بر بیت کوین از طریق سیاستهای دولتی و نیز فعالیتهای بخش خصوصی در این کشور برای استخراج بیت کوین پرداخت. این گزارش که «سایه تهدیدی چین: تحلیل تاثیر چین بر بیت کوین» نام دارد، به انگیزه بالای این کشور برای کنترل فعالیتها در شبکه بیت کوین و نیز توانمندیهای این کشور در این زمینه پرداخته است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «چین یکی از مهمترین تهدیدات است که موضعی خصمانه را در قبال ارزهای دیجیتال در پیش گرفته و از توانمندی بالایی برای تاثیرگذاری بر آن برخوردار است.»
نگارنده این پژوهش به این نتیجه رسیده که بسیاری از بلوکهای بیت کوین منتشر شده در چین خالی هستند که این روندی عجیب به شمار میرود. خالی ماندن بلوکها طی فرآیند استخراج امری غیرعادی است. در این مقاله آمده است که شاید سامانه جامع فیلترینگ چین سبب شده میانرها آگاهانه بلوکهایی خالی ایجاد کنند.
البته رابطه چین با بیت کوین، تناقضاتی هم دارد. برای نمونه، شرکتهای چینی جزو قدرتمندترین اعضای در شبکه استخراج بیت کوین هستند. با وجود اینکه بخش قابل توجهی از بیت کوین استخراج شده در چین ایجاد میشود، دولت این کشور قوانینی سختگیرانه درباره خرید و فروش آن در پیش گرفته است.
حزب کمونیست چین بیشتر نگران ماهیت نامتمرکز بیت کوین است که هیچ قانونی را نمیتوان به صورت کامل به آن اعمال کرد. در واقع بیت کوین را میتوان نمونه عکس جامعه مدرن چین دانست. در حالی که الگوی تمرکزگرایی در چین وجود دارد، بیت کوین یک الگوی کاملا نامتمرکز را در پیش گرفته است.
جالب اینجاست که چند ماه پیش بود که براد گارلینگهاوس (بنیانگذار ریپل) اعلام کرد که بیت کوین تحت تسلط حکومت چین است!
البته با وجود مواضع خصمانه چین در قبال بیت کوین، این کشور از فناوری بنیادین آن یعنی بلاک چین استقبال میکند. شی جین پینگ (رئیس جمهور چین) بلاک چین را بخشی از انقلاب نوین فناوری میداند و این کشور، سرمایهگذاریهای قابل توجهی را نیز بر روی استارتاپهای مرتبط با این فناوری انجام میدهد.