بیتتورنت قصد دارد پاداشهایی را در قالب ارز دیجیتال ترون به کاربران خود اختصاص دهد. گفتنی است بیتتورنت چندی پیش توسط استارتاپ ترون خریداری شده بود.
ترون به تازگی اعلام کرد که در پروژه آتی خود یعنی پروژه اطلس (Atlas Project) قصد دارد بیتتورنت و ترون را به هم متصل کند. این پروژه با هدف افزایش سرعت بیتتورنت برای رایانههای موجود در شبکه و همچنین، تشویق کاربران فعلی و جدید برای استفاده از پروتکل بهاشتراکگذاری فایلها به مدتی طولانیتر صورت میگیرد.
آن دسته از کاربران بیتتورنت که فایلهایی را بر روی رایانه خود ذخیره و به اشتراک میگذارند (که در اصطلاح seeder نام دارند) به ازای حضور بیشتر در شبکه، مقداری ارز دیجیتال ترون دریافت خواهند کرد. همچنین اختصاص پهنای باند بیشتر و نیز فضای ذخیره بیشتر به منظور اطمینان از سرعت بالاتر دانلود و در دسترستر بودن فایلها نیز به همین صورت پاداش خواهد داشت.
علاوه بر این، کاربرانی که به دانلود فایلهای مورد نظر میپردازند نیز میتوانند به کاربران عرضهکننده فایل، ارز دیجیتال پاداش دهند.
انگیزه ترون برای پاداش به کاربران بیتتورنت
جاستین سان (نیانگذار و مدیرعامل ترون) میگوید این اقدام در راستای ایجاد الگویی نوین برای توزیع محتوا صورت گرفته است. او میگوید: «نخست اینکه، بیتتورنت از سرعت دانلود بالاتر و ارایهدهندگان فایل بیشتر برخوردار شده و البته نیازی به استخراج نخواهد بود. این قابلیتها بر اساس نیاز جامعه امروز که پویا، متصل به شبکه و شفاف است طراحی شدهاند. در نهایت میخواهیم همه پدیدآورندگان محتوا و سایر جوامع بتوانند واسطهها را حذف کنند تا پدیدآورندگان محتوا بتوانند به صورت مستقیم به کاربران دسترسی داشته باشند.»
در خبر اعلامی از سوی ترون آمده است که چون پروتکل ترون از الگوی گواه اثبات سهام تفویض شده (DPoS) در سازوکار توافق جمعی خود استفاده میکند، قرار نیست کاربران بر روی دستگاه خود به استخراج ارز دیجیتال بپردازند. در عوض، پاداش داده شده بر اساس منابع سختافزاری ارایه شده از سوی کاربر خواهد بود.البته ظاهرا این قابلیتها انتخابی هستند و بیتتورنت همچنان رایگان باقی میماند.
بیتتورنت نقشی کلیدی در توسعه ارز دیجیتال ترون دارد. جاستین سان چندی پیش، بیتتورنت را همچون بیتالمقدس برای روح اینترنت دانسته بود.
برای آشنایی با این رمزارز میتوانید مطلب «ترون (Tron) چیست؟» را مطالعه بفرمایید.