بیمارستان کسل کرگ (Castle Craig) اسکاتلند طرحی جدید را برای درمان افرادی که به خرید و فروش مداوم ارزهای دیجیتالی نظیر بیت کوین اعتیاد دارند آغاز کرده است. کارشناسان سلامت روان بر این باورند که خرید و فروش رمزارزها میتواند به یک اعتیاد رفتاری تبدیل شود. این دسته از معتادان به شدت و به شکلی بیمارگونه، به دنبال پیگیری قیمت ارزهای مختلف دیجیتال و بررسی میزان نوسانات آن هستند.
این مرکز درمانی از شیوههایی که برای درمان موفقیتآمیز اعتیاد به قمار استفاده میکرده برای رسیدن به این هدف بهره میبرد. مقصود از اجرای این شیوههای درمانی، کاهش رفتار وسواسگونه این افراد در قبال خرید و فروش آنلاین رمزارزهاست.
کریس برن (Chris Burn) که یکی از رواندرمانگران این مرکز است میگوید: «بازار پرمخاطره و پرنوسان رمزارزها یکی از جذابیتهایی است که سبب میشود حضور در آن به رفتاری مشابه اعتیاد به شرطبندی بیانجامد. حضور در این بازار هیجان و فرار از واقعیت را به همراه دارد. برای نمونه، بیت کوین در مقیاسهایی کلان مبادله میشود و البته سود و زیان بالایی نیز به همراه دارد. این وضعیت را میتوان یک حباب واقعی دانست.»
تونی مارینی (Tony Marini) یکی دیگر از درمانگران در این بیمارستان است. او خودش تجربه اعتیاد به قمار و کوکائین را داشته است. مارینی میگوید: «چون خودم در دورهای معتاد بودم، درک و همدلی بالایی از افرادی دارم که با چنین مشکلی روبرو هستند.»
بر اساس آمار اعلام شده در سامانه addiction.com از هر ۱۰۰ نفری که به شرطبندی میپردازند، بین ۳ تا ۵ نفر از آنها نشانههای اعتیاد به آن را در خود دارند. این آمار را میتوان به اجتماع خرید و فروشکنندگان رمزارزها نیز تسری داد. بسیاری از کسانی که به این کار میپردازند معمولا با بخشی از پسانداز خود بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال را میخرند. با این وجود گزارشهایی نیز وجود دارد که عدهای خانه و یا همه پسانداز زندگی خود را بر سر خرید و فروش رمزارزها از دست دادند.
کریس برن و تونی مارینی بر این باورند که حضور در بازار خرید و فروش رمزارزها برای افرادی که دارای ویژگیهای شخصیتی اعتیاد هستند جذابیت بیشتری دارد، زیرا راهی برای فرار از واقعیت است. البته هنوز مشخص نیست برنامه این بیمارستان برای درمان اعتیاد به خرید و فروش ارزهای دیجیتال تا چه حدی موثر باشد.