شرکت کرهای سامسونگ قصد دارد از یک پلتفرم مبتنی بر فناوری بلاک چین برای مدیریت ارسال محصولات خود و نظارت بهتر بر زنجیره تامین استفاده کند.
سونگ کوانگ (مدیر ارشد بلاک چین در واحد فناوری اطلاعات سامسونگ) به شبکه خبری بلومبرگ گفت که این سامانه مبتنی بر بلاک چین میتواند هزینههای مربوط به ارسال محصولات این شرکت را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. او اعلام کرد که با این طرح جدید، سامسونگ در جمع نخستین شرکتهای بینالمللی قرار میگیرد که به شکلی جدی به بهرهگیری از فناوری بلاک چین در مقیاس کلان میپردازند.
این واحد سامسونگ پیش از این توانسته یک پروژه آزمایشی ۷ ماهه مدیریت تدارکات و ارسال محصولات را با موفقیت به انجام رساند.
بر اساس اعلام این مدیر ارشد، طرح پلتفرم مبتنی بر بلاک چین تاثیر چشمگیری بر زنجیره تامین صنایع تولیدی دارد. این واحد سامسونگ قرار است جابهجایی ۴۸۸ هزار تن محموله هوایی و نیز یک میلیون کانتینر ۲۰ قوتی را در سال ۲۰۱۸ مدیریت کند. این محمولهها شامل محصولات مختلفی نظیر گوشیهای پرچمداری نظیر گلکسی اس۹ و نیز نوت۹ و همچنین صفحات نمایشگر OLED مورد استفاده در گوشیهای آیفون اکس، لوازم خانگی و سایر محصولات است.
پلتفرم مبتنی بر بلاک چین مورد استفاده در مدیریت ارسال محصولات ضمن کاهش زمان مورد نیاز برای مدیریت امور به افزایش بهرهوری در فرآیند عرضه محصول و ارسال آن برای کاربران نیز میانجامد.
هنوز جزییات زیادی از فناوری غیرمتمرکز مورد استفاده در سامانه مذکور منتشر نشده است. با این حال این شرکت حدود یک سالی است سامانهای به نام نکسلجر (Nexledger) را برای شرکتهای دیگر طراحی کرده است.
سامسونگ تنها شرکتی نیست که به فکر استفاده از فناوری بلاک چین برای بهبود فرآیندهای خود افتاده است. شرکتهای نفت و گاز نیز مدتی است وارد این حوزه شدهاند. بلاک چین میتواند به کاهش قابل توجه هزینهها و افزایش بهرهوری در این صنعت بیانجامد.
برای آشنایی بیشتر با این فناوری توصیه میکنیم مطلب «بلاک چین به زبان ساده» را نیز مطالعه بفرمایید.