مطالعه جدیدی که توسط یک شرکت امنیتی معتبر منتشر شده نشان میدهد تعداد قابل توجهی از وبسایتهای عرضه محتوای هرزهنگاری از توان پردازشی کاربران آنلاین خود برای استخراج ارز دیجیتال استفاده میکنند. موسسه ۳۶۰ نتلب (۳۶۰NetLab) پس از تحلیل الگوی ترافیک تعداد زیادی از این وبسایتها به این نتیجه رسید. این مطالعه نشان میدهد درصد قابل توجهی از وبسایتهای دارای کدهای استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال در دسته «هرزهنگاری» قرار دارند.
کدهای مربوطه معمولا به محض باز کردن چنین وبسایتهایی بدون کسب اجازه از کاربر دانلود شده و بدون اطلاع اواز توان سیپییو برای ایجاد رمزارزهای جدید (معمولا مونرو) استفاده میکنند. این امر به کاهش قابل توجه عملکرد رایانه آنلاین میانجامد.
بر اساس اعلام موسسه ۳۶۰نتلب، ۶۲۸ وبسایت از مجموع ۳۰۰ هزار وبسایت برتر فهرست الکسا در صفحه نخست خود دارای کدهای استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال بودند. همچنین ۴۹ درصد از این وبسایتها در دسته «هرزهنگاری» قرار میگرفتند.

۴۹ درصد از وبسایتهایی که به صورت غیرمجاز از رایانه کاربر برای استخراج ارز دیجیتال استفاده میکنند، در دسته «هرزهنگاری» قرار میگیرند.
اصلیترین ابزار مورد استفاده این وبسایتها نیز اسکریپت کوینهایو (Coinhive) است و اسکریپتهای jsecoin، webmine و cryptoloot در ردههای بعدی قرار میگیرند. از سپتامبر سال گذشته و آغاز روند صعودی قیمت ارزهای دیجیتال، استفاده از این اسکریپتها به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
پایگاه خبری اینترنشنال بیزینس تایمز به این نکته اشاره میکند که چنین فعالیتی در بسیاری از کشورها غیرقانونی نیست. برخی از این وبسایتها ادعا میکنند برای تامین هزینههای خود به چنین کاری دست میزنند. در واقع استخراج ارز دیجیتال از پردازنده رایانه کاربر آنلاین الگوی درآمدی همانند تبلیغات برای این وبسایتها به شمار میرود. با این وجود، بسیاری از کاربران بر این باورند که رویکرد درست این است که برای این کار از آنها اجازه گرفته شود. جالب اینجاست که یک مجله آنلاین معروف به نام «سالون» مدتی پیش در این زمینه پیشگام شد و به خوانندگان خود امکان انتخاب بین مشاهده تبلیغات و یا قرار دادن توان پردازشی رایانه را داد.
گفتنی است در ایران نیز برخی از وبسایتها به چنین اقدامی دست میزنند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مدتی پیش ضمن انتقاد از این رویه، از پیگیری حقوقی این مساله خبر داد.