یکی از تحولات اقتصادی در دهه اخیر که سبب ایجاد بحثهای زیادی میان اقتصاددانها شده است، به بیت کوین مربوط میشود و شاید کمتری روزی باشد که خبری درباره آن و ارز دیجیتال در دنیا مطرح شود. ناتانیل پوپر (Nathaniel Popper) خبرنگار برجسته اقتصادی روزنامه نیوریورک تایمز است که در سال ۲۰۱۶ کتابی با نام «طلای دیجیتال: بیت کوین و داستان تحولات و میلیونهایی که میکوشند پول را دوباره اختراع کنند» (Digital Gold: Bitcoin and the Inside Story of the Misfits and Millionaires Trying to Reinvent Money) را منتشر کرد. این کتاب خیلی زود توانست نظر بسیاری از رسانهها را به خود جلب کند.
ایده ایجاد ارز دیجیتال غیرمتمرکز که صرفا توسط رایانههای عدهای از کاربران به پیش برود در ابتدا مورد تمسخر واقع شد. اما از آن زمان تاکنون این ارز دیجیتال (یعنی بیت کوین) توانست پیشرفت قابل ملاحظهای کرده و انبوهی از هواداران از سراسر دنیا را به خود جلب کند. برخی کارشناسان نیز هستند که بیت کوین و فناوری بنیادین آن یعنی بلاک چین را مهمترین دستاورد اخیر بشر (پس از اینترنت) میدانند. بیت کوین پدیدهای فراتر از یک فناوری زودگذر بوده و بسیاری از هواداران آن به خاطر عدم حضور بانکها و موسسات مالی واسطه از آن بهره میگیرند.

ناتانیل پوپر: نویسنده کتاب «طلای دیجیتال: چگونه بیت کوین به دنبال تحول در اقتصاد دنیاست»
نشریه نیویورک تایمز درباره این کتاب مینویسد:
اگر قرار بود دنیایی کاملا جدید و مشابه آنچه در فیلم «جنگ ستارگان» دیدهایم ایجاد کنیم، نیاز به شکلی کاملا جدید از پول داشتیم. ناتانیل پوپر در کتاب جدید خود با نام «طلای دیجیتال» به بررسی سیر نوسانی معروفترین ارز دیجیتال یعنی بیت کوین میپردازد و به این نکته اشاره میکند که هیچ تعجبی ندارد که بخشی از جاذبه بیت کوین برای طرفدارانش به خاطر ایجاد دنیایی جدیدی و آرمانشهری آزاد است. بیت کوین که از طریق الگوریتمهای پیچیده رایانهای ایجاد (یا استخراج) میشود و در کیفهای پول دیجیتال ذخیره میشود، حریم خصوصی کاربر را کاملا حفظ میکند. با وجود اینکه همه تراکنشهای صورت گرفته با بیت کوین ثبت میشود، به سختی میتوان صاحب هر بیت کوین را شناسایی کرد. بیت کوین این امکان را میدهد که کاربران بدون نیاز به بانک یا هر موسسه واسطه و بدون پرداخت کارمزد به تبادل پول برپازند، زیرا خریدار و فروشنده (یا ارسال کننده و دریافت کننده پول) به صورت مستقیم با هم در ارتباط هستند. بیت کوین نوید رهایی از تسلط بانکهای مرکزی و فناوریهایی که ما را ردیابی میکنند (هر چند توسط حکومت کشور خودمان طراحی شده باشند) را میدهد. اصلا چرا سیستم پولی نباید به خاطر پیشرفتهای فناوری، همانند سایر حوزهها متحول شود؟
کتاب «طلای دیجیتال» به بررسی ظهور بیت کوین و افراد موثر در فرآیند گسترش آن میپردازد. به همه کسانی که مایلند با سیر شکلگیری و تحول بیت کوین از ابتدا تاکنون آشنا شوند، توصیه میشود این کتاب ارزشمند را بخوانند.
برای آشنایی با سایر کتابهای مرتبط با بیت کوین، ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین به بخش کتاب سایت ارزنگار مراجعه فرمایید.