مونرو در روز ۹ مارس ۲۰۱۹ هارد فورک (انشعاب سخت) خود را عملی کرد و همین امر سبب شد و انبوهی از دستگاههای اسیک از شبکه آن خارج شده و هش ریت آن بیش از ۸۰ درصد افت کند. این هارد فورک را باید آخرین اقدام از سلسله تلاشهای جامعه مونرو برای مبارزه علیه اسیکها دانست. حذف اسیکها از شبکه موجب کاهش تمرکزگزایی در قدرت پردازشی شبکه مونرو میشود. اما این اقدام چه پیامدهایی برای ماینرهایی که با کارت گرافیک در این شبکه فعالیت میکنند داشت؟
نبرد مونرو با اسیک
اولین اقدام جامعه مونرو برای مقابله با اسیکها در آوریل ۲۰۱۸ روی داد. هارد فورک آن زمان مونرو برای مقابله با اسیک انت ماینر اکس ۳ بود. تیم هسته مونرو نگرانیهای زیادی درباره دخالتهای دولتی و نیز شبکه بلاک چین خود داشت. به همین دلیل، راهبرد مونرو برای مقابله با استفاده از اسیک برای استخراج این ارز دیجیتال قطعیت یافت.
مونرو با حذف امکان استخراج با اسیک، این کار را فقط در انحصار سیپییو و کارت گرافیک میداند. به این ترتیب، توان پردازشی شبکه به شکلی بهتر و نامتمرکزتر در شبکه توزیع میشود. جلوگیری از حمله ۵۱ درصدی نیز بیتردید برای یک ارز دیجیتال با محرمانگی بالا نظیر مونرو به شدت مهم است. با افزایش تعداد مزارع استخراج مونرو و نیز سرورهایی که امکان استخراج ارزهای دیجیتال را به کاربران میدهند، پایبندی به این مسیر از اهمیت بالایی برخوردار است. حمله اخیر ۵۱ درصدی به اتریوم کلاسیک در ژانویه ۲۰۱۹ نشان داد که این نوع حمله غیرمحتمل نیست، هر چند که ارز دیجیتال مورد نظر از سهم بازار خوبی برخوردار باشد.
البته رویکرد مونرو یک ایراد هم دارد و آن هم تاکید آن به ارایه هارد فورک در هر ۶ ماه شاید همیشه امکانپذیر نباشد. دلیلش این است که رسیدن به توافق جمعی در اجتماع مونرو دشوارتر میشود.
پیامدهای هارد فورک مونرو برای ماینرهای کارت گرافیک
کاهش ۸۳ درصدی هش ریت در شبکه مونرو سبب افزایش سودآوری و درآمد برای ماینرهای مونرو شد. این در حالی است که استخراج با کارت گرافیک برای سایر ارزهای دیجیتال، سودآوری چندانی ندارد. البته هش ریت به تدریج بالا رفت و از ۹۵ مگاهش در ثانیه به ۳۱۳ مگاهش در ثانیه رسید. سختی شبکه مونرو نیز با کاهش شدید روبرو شد.
کاهش ناگهانی هش ریت شبکه مونرو سبب شد این ارز دیجیتال، سودآورترین عملیات ماینینگ را در میان سایر ارزهای دیجیتال بازار به خود اختصاص دهد. اما این هش ریت پس از گذشت اندکی، به خاطر تعادل عرضه و تقاضا دوباره افزایش یافت. ماینرها در واکنش به هارد فورک جدید بلافاصله واکنش نشان ندادند و در واقع، واکنش از سوی آنها کُند بود. شاید اصلیترین دلیل این تاخیر هم این باشد که ریگهای ماینینگ کارت گرافیک نیاز به تنظیمات دستی دارند تا بتوانند با نرمافزاری که هر روز بر پیچیدگی آن افزوده میشود هماهنگ شوند.
بهروزرسانی مونرو همچنین تغییراتی در زمینه امنیت را نیز در خود داشت. الگوریتم پویای بلوک در این بهروزرسانی سبب کاهش حملات از نوع «بیگ بنگ» (big bang) میشود.
به همین دلیل میتوان گفت که آخرین هارد فورک مونرو همچنان در راستای چشمانداز این ارز دیجیتال برای حفظ حریم خصوصی، امنیت و نیز نامتمرکزسازی است. همچنین ماینرهایی که از کارت گرافیک برای استخراج مونرو استفاده میکنند هنوز هم فرصت دارند از خلاء موجود برای کسب درآمد بیشتر بهره ببرند.
نویسنده: مت هاوکینز (Matt Hawkins)