خانه مالی کویت (Kuwait Finance House) اولین بانک جهان عرب خواهد بود که به ریپلنت (RippleNet) میپیوندد. ریپلنت یک شبکه بلاک چین است که توسط یکی از غولهای دنیای ارزهای دیجیتال یعنی ریپل عرضه میشود. این شبکه امکان پرداختهای بینالمللی با سرعتی بسیار بالا را فراهم میسازد.
این بانک کویتی در اطلاعیهای ضمن اعلام این تصمیم خود گفت که آن را جایگزین شبکه سویفت خواهد کرد. گفتنی است در حال حاضر بیش از ۱۰۰ بانک و موسسه مالی در ریپلنت حضور دارند. همه این موسسات از ریپلنت برای تسویه حساب آنی تراکنشهای مالی خود استفاده میکنند.
خانه مالی کویت که نخستین بانک اسلامی کویت نیز به شمار میرود، در توضیح دلایل روی آوردنش به ریپل به عنوان «ابزاری منحصربهفرد» برای پرداختهای بینالمللی به مشتریانش اعلام کرد: «خانه مالی کویت به این ترتیب میتواند انتقال سریع و امن پول به کشورهای دیگر را طی چند ثانیه فراهم سازد که البته این نقلوانتقال از شفافیت لازم در تمام طول مسیر برخوردار است.»
هنوز جزییات چندانی درباره روند اجرایی شدن این تصمیم اعلام نشده است. باید مشخص شود آیا این بانک قصد دارد از اکسکارنت (xCurrent) که یک نرم افزار مبتنی بر بلاک چین ریپل است برای انجام تراکنش با پول رسمی استفاده میکند و یا اینکه به سراغ «اکسرپید» (xRapid) میرود. اکسرپید به جای پول رسمی از توکن ارز دیجیتال ریپل (با نام اختصاری XRP) برای نقلوانتقالهای بینالمللی استفاده میکند.
این بانک همچنین اعلام کرده که برای این پروژه نیازمند دریافت اجازه از بانک مرکزی کویت است. این بانک در عین حال تاکید کرده که این پروژه میتواند پرداختهای سریعتر، امنتر، با شفافیت بیشتر و البته با کارمزدی کمتر نسبت به شیوههای کنونی را برای مشتریان به همراه داشته باشد.
گفتنی است در سپتامبر سال گذشته نیز بانک ملی راسالخیمه (یکی از امارتهای کشور امارات متحده عربی) به عضویت ریپلنت درآمد. مشتراین این بانک میتوانند تراکنشهای خود به مقصد اکسیس بانک (Axis bank) هند را به شکلی سریع با این شیوه به انجام رسانند. اکسیس بانک نیز عضو ریپلنت به شمار میرود.
بانک مرکزی عربستان سعودی نیز با همکاری پیل، از اکسکارنت برای ارتباط چندین بانک منطقه استفاده کرده است. بانک مرکزی این کشور نخستین بانک در جهان است که به شبکه ریپلنت پیوسته است.
گفتنی است دیدگاههای مختلفی در کشورهای اسلامی نسبت به ارزهای دیجیتال وجود دارد. در این میان، اقدامات خوبی در این زمینه به انجام رسیده است. برای نمونه یک استارتاپ فینتک در امارات اولین ارز دیجیتال اسلامی با پشتوانه طلا را با نام «وانگرم» عرضه کرده است.