گروه دی بیرز (De Beers) اعلام کرد مجموعه سیگنت (Signet) که بزرگترین مجموعه فروش الماس در دنیاست قصد دارد به پلتفرم تریسر (Tracr) که به ارزیابی زنجیره تامین این جواهر میپردازد بپیوندد. هدف این مجموعه، افزایش شفافیت در صنعت الماس و نیز افزایش اطمینان خاطر در مشتریان است.
سیگنت از نسخه آزمایشی پلتفرم تریسر استفاده خواهد کرد. این مجموعه به این ترتیب میتواند یک «لینک دیجیتالی» را از مرحله تولید تا نقطه فروش الماس ایجاد کند. فعالان حاضر در این زنجیره این اطمینان را ایجاد میکنند که نیازهای شرکتهای تراش و نیز فروش الماس تامین شود. گفتنی است رهگیری الماس اصلیترین خواسته آنها به شمار میرود.
تریسر یک گواهی دیجیتال برای هر الماس ایجاد میکند. این گواهی بر روی پلتفرم قرار گرفته و دربردارنده مشخصات کلیدی الماس و نیز تراکنشهای مربوط به آن است. به این ترتیب مشتریان میتوانند از طبیعی و بدون مشکل بودن الماس خود اطمینان حاصل کنند.
بروس کلیور (Bruce Cleaver) که مدیرعامل گروه دی بیر است در این باره میگوید: «تمرکز تریسر بر آورد منافع ناشی از بهکارگیری بلاک چین به همه کسانی است که در زنجیره ارزش الماس حضور دارند. به این صورت مشتریان از خرید خود مطمئن خواهند بود، خرید به شکلی کارآمد و با کمترین هزینههای جانبی صورت میگیرد و البته شفافیت این صنعت نیز افزایش مییابد.»
مقر اصلی جواهرفروشی سیگنت در اوهایو است و در بازارهای کانادا، آمریکا و بریتانیا نیز یبه فعالیت مشغول است. این جواهرفروشی رتبه اول را در میان الماسفروشیهای دنیا در اختیار دارد. در سال ۲۰۱۷، این جواهرفروشی توانست بیش از ۳/۸ میلیارد دلار الماس به فروش برساند. بر اساس گزارش سالیانه ۲۰۱۸ نیز این مجموعه ۷ درصد از سهم بازار جواهرات ایالات متحده را در دست دارد.
حدود چند هفته پیش بود که خبر رسید گروه دی بیرز توانست ۱۰۰ قطعه الماس را از معدن تا فروشگاه با استفاده از فناوری بلاک چین رهگیری کند.
اورلجر معروفترین استارتاپ فعال در زمینه استفاده از بلاک چین برای رهگیری الماس به شمار میرود. در مطلبی با عنوان «استارتاپی که با بلاک چین به خریداران الماس کمک میکند» به بررسی جزییات عملکرد این مجموعه پرداختیم. فناوری بلاک چین الگویی ارزشمند برای جلوگیری از تقلب و کلاهبرداری در خرید و فروش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی به شمار میرود. برای نمونه، در جمهوری دومینیکن، یک استارتاپ از بلاک چین برای رهگیری سنگ قیمتی «لاریمار» استفاده کرده است.
برای آشنایی هر چه بیشتر با این فناوری توصیه میکنیم مطلب «بلاک چین چیست و چگونه کار میکند؟» را مطالعه بفرمایید.