کیف پول سختافزاری «ترزور» (TREZOR) یکی از مشهورترین ابزارهای ذخیر سرد رمزارزها در دنیا به شمار میرود. ترزور در آگوست ۲۰۱۴ به بازار عرضه شد. این دستگاه امکان ذخیره سخت افزاری ارزهای دیجیتال را فراهم میکند. این شیوه رمزارزتان را تا حد زیادی از خطر هک شدن مصون میدارد. همچنین کاربر میتواند با اتصال ترزور به اینترنت از آن به عنوان ابزاری برای ذخیره گرم (آنلاین) برای پرداختهای خود استفاده کند.
ترزور یک دستگاه کوچک است که از طریق کابل یواسبی به رایانه متصل میشود. این دستگاه کلیدهای خصوصی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را به صورت آفلاین ذخیره میکند. کاربر به این ترتیب میتواند تراکنشها را امضاء کند. از این دستگاه به راحتی میتوان بر روی رایانههای آلوده به بدافزارها هم استفاده کرد.
امن بودن رمزارزها در ترزور
ترزور ابزاری برای ذخیره بیت کوین و برخی دیگر از ارزهای دیجیتال است که آنها را از هر نوع دستبرد فیزیکی و مجازی حفظ میکند. این دستگاه یک عبارت ۲۴ کلمهای بازیابی را در هنگام راهاندازی اولیه ارایه میدهد. این عبارت بازیابی به صورت آفلاین تهیه شده و بر روی دستگاه نمایش داده میشود. در صورت گم شدن دستگاه یا خرابی آن، با داشتن این عبارت میتواند به ارز دیجیتال ذخیره شده در آن دسترسی یافت.
ارزهای دیجیتال قابل ذخیره بر روی ترزور
برخی از مهمترین رمزارزهای قابل ذخیره بر روی این کیف پول سخت افزاری عبارتند از:
فهرست کامل رمزارزها و توکنهای قابل ذخیره بر روی آن را میتوانید اینجا مشاهده کنید.
نکات مهم هنگام خرید
ترزور را حتما از یک فروشگاه معتبر بخرید. نکته مهمی که باید در خرید این کیف پول سختافزاری مد نظر قرار دهید این است که برچسب هولوگرام روی آن باید دست نخورده باشد. هر نوع دستخوردگی میتواند نشانه دستکاری یا غیراصلیبودن دستگاه باشد.
در صورتی که مشاهده کردید این برچسب دارای دستخوردگی است، حتما با بخش پشتیبانی شرکت تماس بگیرید.
محتویات درون جعبه ترزور
پس از بازگشایی جعبه، اقلام زیر را باید در آن مشاهده کنید:
۱. کیف پول سختافزاری ترزور
۲. دو دفترچه برای نوشتن یادداشت عبارت بازیابی
۳.بند آویز
۴.دفترچه راهنما
۵. کابل تبدیل یواسدی به یواسبی
دقت داشته باشید که این دستگاه باتری ندارد و به همین دلیل تا وقتی که آن را به رایانه و یا گوشی وصل نکردهاید، چیزی بر روی صفحه نمایشگر آن نخواهید دید.
نصب و راهاندازی اولیه ترزور
سه راه برای نصب و راهاندازی اولیه ترزور وجود دارد که یکی از طریق وبسایت myTREZOR.com، دومی از طریق افزونه کروم و سومی نیز با استفاده از دستورات خطی است. در هنگام راهاندازی اولیه این دستگاه باید گذرواژه چهاررقمی (پین کد)، نام دستگاه و گذرواژه را تعیین کنید.
وبسایت myTREZOR.com یک کیف پول آنلاین (تحت وب) است، در حالی که افزونه کروم بر روی مرورگرتان نصب میشود. فرآیند نصب در هر دو یکسان است. تفاوت میان این دو شیوه این است که اولی آنلاین است، در حالی که از دومی میتوان به صورت آفلاین نیز استفاده کرد. اگر به حفظ حریم خصوصیتان اهمیت میدهید، حتما به سراغ افزونه کروم و نصب آفلاین بروید.
عبارت پشتیبان در ترزور
همان طور که پیش از این نیز گفتیم، میتوانید با نوشتم یک عبارت ۲۴ کلمهای از ارز دیجیتال موجود در دستگاه خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. در مواقعی که کیف پول ترزور شما گم شده یا آسیب ببیند، با استفاده از این ۲۴ واژه میتوانید محتوای آن را بازیابی کنید.
در جعبه این دستگاه یک برگه ویژه نوشتن این عبارت ۲۴ کلمهای وجود دارد. اگر خیلی نگران این برگه هستید، میتوانید آن را در یک جای امن و ضد حریق نگه داشته و یا از چیزی مثل بیلفودل (Bilfodl) استفاده کنید. بیلفودل از جنس فولاد ضدزنگ است و میتواند گزینه خوبی برای حفاظت از این عبارت ۲۴ واژهای باشد. به کمک بیلفودل میتوانید این عبارت بازیابی را بر روی مادهای که از مقاومت بالایی در برابر سرقت، آب، برق و سایر موارد خطرساز دارد محافظت کنید.
برای نمونه اگر یک کاربر فرض کنید ارزهای دیجیتال خود به ارزش یک میلیون دلار را بر بر روی ترزور ذخیره کرده است. سیلابی آمده است و آب سبب نابود شدن برگه حاوی این عبارت شده است. اما اگر این کاربر عبارت بازیابی خود را بر روی یک ورقه فولادی مثل بیلفودل نوشته باشد، عبارت بازیابی از این مشکلات در امان خواهد بود. بیلفودل ۸۰ دلار قیمت دارد. اگر سرمایه قابل توجهی را بر روی دستگاه ذخیره سرد رمزارزتان قرار میدهید، شاید بد نباشد چنین هزینهای را نیز انجام دهید.
حریم خصوصی در ترزور
ترزور از امنیت خوبی برخوردار است. ساتوشی لب (Satoshi Lab) هیچ راهی برای رهگیری تراکنشهای دریافتی روی این دستگاه ندارد، زیرا فاقد شماره سریال است. نرم افزار آن نیز نیز متن باز است. برای استفاده از این دستگاه نیازی به وارد کردن نام کاربری و یا گذرواژه نیست.
امنیت در استفاده از این دستگاه به کیف پول (والت) نرم افزاری مورد استفاده با آن بستگی دارد. برای نسخه دسکتاپ میتوان از الکتروم (Electrum) و مولتیبیت اچدی (MultiBit HD) و نیز گرینادرس (GreenAddress)، برای اندروید از گرین بیتس (GreenBits) و مایسلیوم (MyCelium) و برای نسخه وب نیز از وبسایت مایترزور (myTREZOR.com) استفاده کرد. ممکن است یک سری از اطلاعات کاربر طی فرآیند راهاندازی مایوالت ترزور نشت کند. برای اینکه خیالتان از امنیت اطلاعات طی راهاندازی اولیه دستگاه راحت باشد، از افزون کروم و یا ابزارهای پایتون برای راهاندازی دستگاه روی یک رایانه آفلاین استفاده کنید.
کیف پول نرم افزاری
ترزور با تعداد زیادی از کیفهای پول (والت) سازگار است که در بالا به آنها اشاره شد. برای مدیریت این دستگاه از افزونه آن روی مرورگر کروم استفاده کنید.
مقایسه ترزور با لجر نانو اس
این دو سخت افزار شباهت زیادی با هم دارند. اصلیترین تفاوت آنها در این است که ترزور بیشتر شبیه یک رایانه کوچک است، حال آنکه لجر نانو اس از یک تراشه دارای امنیت بالا استفاده میکند.
مقایسه ترزور و کیپکی
اصلیترین تفاوت میان این دو را باید در جنس بدنه آنها دانست. کیپکی بدنهای از جنس آلومینیوم دارد، حال آنکه ترزور پلاستیکی است. ترزور سبکتر بوده و در برابر افتادن نیز مقاومتر است.