شیخ محمد بن راشد (حاکم دبی و نخستوزیر امارات متحده عربی) «راهبرد سال ۲۰۲۱ بلاک چین» این کشور را با هدف تبدیل این کشور به پیشتاز در استفاده از این فناوری اجرا میکند.
این مقام عالیرتبه امارات در توضیح این برنامه گفت که بهرهگیری از بلاک چین به برنامه این کشور برای رویارویی با چالشهای آینده و صرفه جویی ۱۱ میلیارد درهمی (حدود ۳ میلیارد دلاری) برای کاهش هزینههای اداری این کشور کمک می کند. او همچنین اعلام کرد بهرهگیری از این فناوری به کاهش میلیونها ساعت صرف شده برای امور مختلف، کاهش ۳۸۹ میلیون سند کاغذی دولتی و نیز عدم نیاز به ۱/۶ میلیارد کیلومتر رانندگی میانجامد.
او گفت: «پذیرش این فناوری بازتابدهنده کیفیت زندگی در امارات متحده عربی است و سطح شادی شهروندان را افزایش خواهد داد. تا سال ۲۰۲۱ حدود نیمی از تعاملات در سطح دولتی با استفاده از فناوری بلاک چین صورت خواهد گرفت…این فناوری موجب صرفهجویی در زمان، انرژی و نیز منابع شده و به افراد امکان میدهد بیشتر تعاملات خود را در زمانی کوتاهتر به انجام رسانند که در نهایت به سود زندگی و کارشان خواهد بود.»
این راهبرد بر چهار اصل اساسی استوار است که به ترتیب «شادی شهروندان و ساکنان»، «کارایی دولت»، «قانونگذاری پیشرفته» و «کارآفرینی جهانی» است.
دولت امارات قصد دارد برای برگزاری دورههای آموزشی، رویدادها و کارگاههای مرتبط با فناوری بلاک چین سرمایهگذاری کند. همچنین قرار است رشتههای تخصصی مرتبط با رمزگذاری و بلاک چین در دانشگاههای این کشور راهاندازی شود.
امارات متحده عربی یکی از کشورهای پیشتاز منطقه خاورمیانه و نیز جهان در بهرهگیری از فناوریهای نوین است که نگاه ویژهای نیز به بلاک چین دارد. پیش از این نیز طرحهای متنوعی در زمینه این فناوری در این کشور طراحی و اجرا شده است.
برای نمونه، یکی از این طرحها سامانهای است که سابقه خودروها (از تولید تا اسقاط) را بر روی شبکه بلاک چین ثبت میکند. این سامانه تا سال ۲۰۲۰ با همکاری شرکت آیبیام اجرایی میشود. همچنین پلتفرم گردشگری بین شرکتی نیز با فناوری بلاک چین قرار است در این کشور اجرا شود.
جهت آشنایی با فناوری بلاک چین، توصیه میکنیم مقاله «بلاک چین به زبان ساده» را مطالعه بفرمایید.