استیو بنن (Steve Bannon) مشاور و استراتژیست دونالد ترامپ در گذشته و یکی از اعضای تندرو راستگرای ایالات متحده بر این باور است که ارزهای دیجیتال و نیز فناوری بلاک چین از توان بالقوه بالایی برای ایجاد آزادی واقعی در جامعه برخوردارند.
استیو بنن در رویدادی که در زوریخ و با حمایت نشریه سوئیسی Die Weltwoche برگزار شد، به تشریح کاربردهای مالی و نیز غیرمالی بلاک چین پرداخت. این استراتژیست ترامپ در این سخنرانی، ارزهای دیجیتال و نیز فناوری بلاک چین را اساس حرکت پوپولیستی در سوئیس دانست. بانون که نقش مهمی در هدایت جریان رسانهای در پیروزی دونالد ترامپ داشت، درباره اهمیت تمرکززدایی گفت:
«بانکهای مرکزی عامل کاهش ارزش و جایگاه پول رسمیتان هستند. دولتها نیز نقش مهمی در کاهش ارزش و جایگاه شهروندی دارند. فناوریهای تمرکزگرا نیز از عوامل کاهش قدرت شهروندان به شمار میروند.»
استیو بنن در آگوست سال ۲۰۱۷ از عضویت در شورای امنیت ملی ایالت متحده کنار گذاشته شد. این استراتژیست ترامپ در سخنرانی کوتاهی از نقش «نخبگان مالی» از حمله فعالان وال استریت و سیلیکون ولی به شدت انتقاد کرده بود. او این بار نیز در همان راستا، رمزارزها را ابزاری بسیار خوب برای فرار از تسلط چنین نخبگانی میداند. او در سخنرانی خود در سوئیس گفت:
«ما قدرت را از بانکهای مرکزی بازپس میگیریم. ما قدرتمان را دوباره بازپس میگیریم…به محض اینکه پول در دست خودمان باشد، کنترل دادههایمان دست خودمان باشد و حق شهروندیمان را بازپس بگیریم، میتوانیم به آزادی واقعی برسیم.»
ارزهای دیجیتال تحولی جدی در نظام مالی دنیاست که واکنشهای مختلفی را به همراه داشته است. برخی کشورها رویکردی محتاطانه در برابر آن داشته و برخی دیگر نیز از آن استقبال کردهاند. کشوری همچون ونزوئلا نیز دست به کار شده و خودش ارز دیجیتالی به نام «پترو» را عرضه کرده که دارای پشتوانه نفت این کشور است. البته این اقدام ونزوئلا بیپاسخ نماند و دونالد ترامپ در دستوری رسمی، هر نوع معامله شهروندان ایالات متحده با پترو را غیرقانونی اعلام کرد.
از سویی دیگر، فناوری بلاک چین نیز که فناوری بنیادین بیت کوین و سایر رمزارزهاست نظر بسیاری از کشورها را جلب کرده است. برای نمونه روسیه قصد دارد از بلاک چین برای نظام ثبت املاک خود استفاده کند. همچنین استفاده از بلاک چین برای انتخابات نیز از دیگر کاربردهای جذاب بلاک چین است.