یک تحلیلگر برجسته حوزه سرمایهگذاری اعلام کرد ارزش ارز دیجیتال تلگرام طی ۵ سال آینده میتواند به ۲۰۰ میلیارد دلار برسد. با این وجود، او بر این باور است که عرضه اولیه سکه توسط تلگرام با قیمتی تقریبا گزاف صورت میگیرد.
با وجود اینکه هنوز خبری رسمی از سوی تلگرام درباره میزان سرمایه جذب شده در پیش فروش توکنهای آن منتشر نشده، برخی گزارشّها از جذب ۶/۲ میلیارد دلار حکایت دارد. البته تقربا همه کارشناسان متفقالقول هستند که تلگرام رکورد جدیدی در زمینه جذب سرمایه برای عرضه ارز دیجیتال ثبت میکند.
آرون براون (Aaron Brown) مدیر عامل سابق موسسه مدیریت سرمایه ایکیوآر (AQR) است. او در مصاحبهای به خبرنگار بلومبرگ گفت که توکن شبکه باز تلگرام (TON) میتواند طی ۵ سال ارزشی برابر با ۲۰۰ میلیارد دلار بیابد و سود سرشاری را نصیب سرمایهگذاران کند.
آقای براون تخمین میزند تا ۵ سال آینده، حدود ۳۰۰ میلیون نفر از ارز دیجیتال استفاده خواهند کرد و حجم این بازار نیز به ۵ تریلیون دلار خواهد رسید و تگلرام نیز میتواند ۴ درصد از این حجم را به خود اختصاص دهد.
اگر پلتفرم تلگرام بتواند نسبت تراکنش به درآمدی مشابه وبسایت سیلکرود (که از جمله سایتهای معروف وب تاریک است) را به دست آورد، ارز دیجیتال گرام در مجموع ارزشی ۲۰۰ میلیارد دلاری خواهد داشت. در واقع هر کاربر باید به صورت متوسط ۱۰۰ هزار دلار تبادل ارزش سالیانه با این ارز دیجیتال داشته باشد که البته رقمی بسیار بالا نسبت به وضعیت کنونی این بازار است.
آقای براون ضمن گفت که پیشبینی او نشانگر بهترین وضعیتی است که ممکن است برای رمزارز تلگرام روی دهد. او میگوید: «اگر بدترین سناریوهای ممکن را نیز در نظر بگیریم، به رقم ۱ میلیارد دلار میرسیم که باز هم رقم ارزشمندی است.»
درصد قابل توجهی از کاربران این پیامرسان ایرانی هستند. با این وجود تلگرام اعلام کرده که ایرانیان و نیز ساکنان چندین کشور دیگر تحت تحریم نمیتوانند در پیشخرید توکنهای این شرکت مشارکت کنند. از سویی دیگر، بانک مرکزی ایران مامور بررسی سیاست کشورمان در برابر این ارز دیجیتال شده است.