به ندرت پیش میآید که سابقه یک الماس مشخص باشد. شاید مشتریان با اطلاع از مبدا و سابقه یک قطعه الماس دیگر تمایلی به خرید آن نداشته باشند. همچنین پدیده الماس تقلبی نیز دیگر مشکلساز نشود. با وجود اینکه الماسها معمولا شناسنامهای کاغذی دارند، اما شاید همیشه نتوان به مندرجات آن اکتفا کرد.
همین موارد برای لیان کمپ (Leanne Kemp) انگیزهای شد تا استارتاپ اورلجر (Everledger) را راهاندازی کند.اورلجر امکان ثبت دیجیتال الماس را بر پایه فناوری بلاک چین در اختیار کاربران قرار میدهد. بلاکچین قابلیتهای متعددی دارد. برای نمونه کسی نمیتوان آن را از کار بیاندازد، زیرا اطلاعات آن بر روی انبوهی از رایانههای موجود بر روی شبکه قرار دارد. همچنین امکان تغییر اطلاعات موجود در آن وجود ندارد و در نتیجه این اطلاعات همیشگی هستند. همچنین این اطلاعات به صورت رمزگذاری شده ذخیره میشوند.
اورلجر از بیش از ۴۰ ویژگی مختلف نظیر رنگ و شفافیت برای ایجاد یک شناسنامه دیجیتال برای هر الماس استفاده میکند. این اطلاعات که بر روی بلاک چین قرار میگیرد گواهی بر مالکیت الماس (از مرحله استخراج تا استفاده بر روی زیورآلات) است. این استارتاپ تاکنون موفق به ثبت اطلاعات مربوط به یک میلیون الماس شده و با موسسات مالی نظیر بارکلیز نیز همکاری دارد.

لیان کمپ (Leanne Kemp) بنیانگذار استارتاپ اورلجر: شناسنامه الماس بر روی بلاک چین
این شرکت که ۲۰ نفر پرسنل دارد تمرکز خود را به جای سنگهای تراشخورده، بر سنگهای تراشنخورده قرار داده است. گفتنی است الماسهایی که از مناطق جنگی دنیا وارد بازار کشورهای غربی میشوند معمولا تراشنخورده هستند.
خانم کمپ در نظر دارد دامنه فعالیت این شرکت مستقر در لندن را به حوزههای دیگر که دربردارنده محصولات گرانقیمت و البته بازاری با انواع محصولات تقلبی هستند باز کند. خانم کمپ که زاده استرالیاست امیدوار است فناوری هستهای اورلجر را بتوان با ابزارهای دیگری نظیر الگوریتمهای تشخیص بصری تلفیق کرد.