بر اساس گزارشی که برای نخستین بار منتشر شده، میزان مصرف انرژی برای استخراج بیت کوین در یک سال با مصرف برق سالانه ایرلند برابر است. بر اساس گزارش دیجیکونومیست، میزان تخمینی برق مصرفی توسط شبکه بیتکوین که برای تایید تراکنشهای انجام یافته با این ارز دیجیتال صورت میگیرد برابر با ۳۰/۱۴ تراوات ساعت است. به این ترتیب ۳/۴ گیگاوات انرژی به صورت پیوسته صرف این شبکه میشود که ۵ برابر بیشتر از برق تولیدی توسط بزرگترین نیروگاه بادی در اروپا (مستقر در لندن) است.
به این ترتیب، برق مصرفی برای هر تراکنش با بیتکوین تقریبا ۳۰۰ کیلووات برق مصرف میکند که میتوان با آن حدود ۳۶۰۰۰ کتری برقی پر از آب را جوشاند.
با وجود اینکه محاسبه انرژی مورد استفاده توسط سایر شبکههای پرداختی موجود در دنیا کار دشواری است، آمارها نشان میدهد یکی از دو مرکزداده شرکت «ویزا» (Visa) در ایالات متحده فقط ۲ درصد از انرژی مورد نیاز بیتکوین را مورد استفاده قرار میدهد. ان دو مرکزداده روی هم رفته هر روز حدود ۲۰۰ میلیون تراکنش را انجام میدهند، حال آنکه تراکنشهای بیتکوینی در هر روز اندکی بیش از ۳۵۰ هزار است.
یکی از دلایل مصرف بالای انرژی توسط سیستم بیت کوین، ساختار آن است که مانع کلاهبرداری و سو استفادههای احتمالی میشود. هیچ ساختار مرکزی برای نظارت بر سیستم بیتکوین وجود ندارد و مجموعهای از استخراجکنندگان (ماینرها) با رایانههایی ویژه به حل مسایل پیچیده محاسباتی میپردازند. هر استخراجکننده با حل این مسایل نه تنها جایزهای (در قابل بیتکوین) دریافت میکند، بلکه تراکنشهای انجام شده در ۱۰ دقیقه پیش را مورد تایید قرار میدهد.

استخراج (ماینینگ) بیت کوین نیازمند مصرف حجم زیادی انرژی الکتریکی است.
هر قدر ارزش بیتکوین بیشتر افزایش مییابد، ارزش جایزه اختصاص یافته نیز بیشتر شده و افراد بیشتری با رایانههای قوی وارد این میدان میشوند و به استخراج بیتکوین میپردازند. از آنجا که قیمت بیتکوین الزاما با افزایش تعداد تراکنشها افزایش نمییابد، در دورههای افزایش قیمت این ارز دیجیتال شاهد افزایش مصرف انرژی به ازای هر تراکنش هستیم.
قیمت بیتکوین در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی به شدت افزایش یافت و سومین رکورد افزایش را در تاریخ خود ثبت کرد. پیش از این در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ قیمت بیتکوین به شدت بالا رفت و البته این حباب قیمتی پس از مدتی ترکید.
منبع: نشریه Independent